J A D Ł O S P I S
18.11.2024 poniedziałek
1.Krupnik na mięsie i kiełbasie (kasza,seler)
2.Chleb zwykły(gluten)
3.Chleb „pełen kłos”(gluten,sezam)
4.Deser „Monte”(orzechy,mleko)
19.11.2024 wtorek
1.Pieczeń z polędwicy wieprzowej(masło)
2.Ziemniaki puree(mleko,masło)
3.Surówka z czerwonej kapusty,jabłka,natki pietruszki z dipem jogurtowo-majonezowym(mleko,jaja,gorczyca)
4.Sok tłoczony”Dolona Czerska”
20.11.2024 środa
1.Fasolka po bretoński(masło,fasola)
2.Bułka graham(gluten)
3.Herbata z miodem i cytryną
4.Ciastka „Katarzynki”(jaja,gluten)
21.11.2024 czwartek
1.Warzywa rustykalne(masło)
2.Ryż
3.Kompot owocowy
4.Pomarańcza
22.11.2024 piątek
1.Łosoś na parze(ryba)
2.Ziemniaki puree(mleko,masło)
3.Surówka z kapusty pekińskiej,koperku z sosem jogurtowo-majonezowo-czosnkowym(mleko,jaja,gorczyca)
4.Woda niegazowana
-wykaz alergenów podany obok dań
-z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie w zakresie podawanych dań