J A D Ł O S P I S
31.03.2025 poniedziałek
1.Zupa ogórkowa na mięsie (seler,gluten,śmietana)
2.Chleb pszenno-żytni(gluten)
3.Chleb”pełen kłos”(gluten,sezam)
4.Mleko czekoladowe(mleko)
01.04.2025 wtorek
1.Bigos(masło,seler,gluten)
2.Bułka mała zwykła(gluten)
3.Herbata z cytryną
02.04.2025 środa
1.Ryż
2.Sos meksykański(masło,gluten,fasola)
3.Kompot owocowy
03 .04.2025 czwartek
1.Pieczeń z karkówki(maslo)
2.Sos z pieczeni(masło,gluten)
3.Ziemniaki
4.Surówka z selery,brzoskwiń z majonezem(seler,jaja,gorczyca)
5.Sok tłoczony”Dolina Czerska)
04.04.2025 piątek
1.Twarożek z śmietaną i szczypiorkiem(twaróg,śmietana)
2.Ziemniaki
3.Kompot
4.Banan
-wykaz alergenów podany obok dań
-z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie w zakresie podawanych dań