UWAGA!
Prosimy rodziców o uregulowanie płatności do końca miesiąca. W przeciwnym razie uczeń korzystający z obiadów będzie skreślony z listy uczniów korzystających z posiłku bez informowania o tym rodziców, zgodnie z deklaracją jaką rodzice podpisali przy zgłaszaniu dziecka na obiad.
J A D Ł O S P I S
20.03.2023 poniedziałek
1.Gulasz wieprzowy(1)
2.Ziemniaki
3.Surówka z kapusty pekińskiej, koperku z jogurtem(7)
4.Kompot
21.03.2023 wtorek
1.Makaron z sosem szpinakowo-serowym(1,3,7)
2.Kompot
3.Talarki maślane(1,7)
22.03.2023 środa
1.Zupa fasolowa na mięsie(9)
2.Chleb pszenno-żytni(1)
3.Chleb razowy(1)
3.Jogurt pitny owocowy(7)
23.03.2023 czwartek
1.Leczo
2.Ryż
3.Woda”Staropolanka”
24.03.2023 piątek
1.Kaszanka zasmażana(1)
2.Ziemniaki puree(7)
3.Kapusta kwaszona gotowana . 4.Sok”Dolina Czerska”
LISTA DOSTĘPNYCH ALERGENÓW:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia)
9. Seler
10. Musztarda(gorczyca)
11. Nasiona sezamu
12. Łubin
13. Mięczaki
14. Dwutlenek siarki i siarczyny